Jeg har flere gange hørt at det kan opfattes negativt når forældre f.eks har holdt en uges ferie imens deres børn stadig har været i institution eller hvis forældrene måske havde mulighed for at hente deres børn lidt tidligere, men så valgte at lade dem blive i institutionen.

Jeg kan sagtens forstå at det i nogles øjne kan synes uforståeligt, måske har de selv gode pasnings muligheder, lever et andet liv eller bare prioriterer anderledes. Jeg kan også sagtens forstå at nogle omvendt vælger at tage de pauser der er brug for, for at kunne få lidt mere overskud til børnene eller til familien i hverdagen. 😃

Jeg mener at det allervigtigste må være at man som forældre og barn trives og at man som forældre kan stå inde for de valg man tager, fordi der kan jo findes positive og negative konsekvenser ved alt. Så hvad der fungerer godt for én familie behøver ikke nødvendigvis at fungerer godt for en anden familie.❤

Selv har vi ikke de store pasningsmuligheder og så har vi også en dreng som (endnu ikke) tør overnatte hos andre. Det kan lyde uforståeligt eller overbeskyttende for nogle, men min mand og jeg har været sammen med vores børn hver dag, i Sofias 3 år og i Olivers 8 år og når vi har ”plejet” vores ægteskab så har vi taget fri fra arbejde for at gøre det.  Jeg er sikker på at der er andre som er i samme, eller lignende situation som os, eller som måske bare kan sætte sig ind i at det til tider selvfølgelig har været hårdt ikke at have haft nogle børnefrie dage hvor min mand og jeg bare kunne hygge os alene sammen.😃

Selvom det til tider har været hårdt, har vi ikke holdt ferie imens vores børn har været i institution, men der har været tidspunkter da Oliver var mindre hvor jeg nogle dage var 1 time tidligere hjemme uden at hente ham. Simpelthen fordi det krævede så store mængder overskud, at være med hans dengang store vilje og store temperament. 😃

Når jeg ser tilbage, så var det valg et rigtig godt valg, fordi det gjorde at jeg kunne møde ham på den måde som han havde brug for at blive mødt på. ✨ At vi ikke har valgt at få en barnepige etc. har også været det helt rette valg for os, fordi vi ikke ville tvinge vores søn ud i mere utryghed end nødvendigt, når nu der var andre muligheder som selvfølgelig har krævet at vi i nogle grader har måttet udsætte vores egne behov. Det har heldigvis været rigtig godt givet ud.❤

Mit indlæg skal ikke opfattes som en beklagelse eller en løftet pegefinger, for det er det ikke. Det er jo et valg min mand og jeg selv har taget, fordi det har været det der har fungeret bedst for os. Præcis ligesom andre familier træffer de valg der fungerer bedst for dem. – Indlægget er egentlig blot ment som en påmindelse om, at det ofte er når vores handlinger kan synes allermest forskellige, at vi kan lære allermest om eller af hinanden. – Når blot vi har den varme nysgerrighed forrest. ❤

Alt det bedste til jer alle❣